eyecareforyou-slide-drogen-ogen-v1

Droge ogen

Omgevingsfactoren als droge lucht in kantoorruimtes, airconditioning of ventilatie in de auto kunnen droge ogen veroorzaken. Deze klachten zijn vaak te verhelpen met bevochtigingsdruppels, ook wel traansupplementen of kunsttranen genoemd.

Er zijn echter ook lichamelijke oorzaken voor droge ogen. De aanmaak van traanvocht is verminderd, het oog sluit niet of slechts gedeeltelijk of de samenstelling van de tranen is verstoord. Dit kan in aanleg zo zijn. Bepaalde ziektebeelden, hormonale veranderingen of medicijnen zijn er ook debet aan.

Behandeling
Afhankelijk van de oorzaak en de symptomen zijn verschillende behandelingen mogelijk. Deze variëren van het gebruik van oogdruppels bij geringe klachten tot speciale reinigingslotions voor verstopte traankliertjes. 

Zijn de klachten van ernstiger aard dan kan er sprake zijn van een bedreigende situatie voor het oog: er kunnen pijnklachten ontstaan en de gezichtsscherpte kan afnemen. In deze gevallen kunnen onder meer punctumplugs, bandagelenzen of (mini) scleralenzen worden toegepast. (Mini) Scleralenzen geven bij ernstige klachten de beste resultaten.

Punctumplugs sluiten de traanafvoerkanaaltjes af waardoor er geen traanvocht afgevoerd wordt. Bandagelenzen voorkomen dat het oogoppervlak uitdroogt. Voor meer informatie over het gebruik van (mini) scleralenzen bij droge ogen kunt u de folder downloaden. Bij deze toepassingen is regelmatige controle absoluut noodzakelijk, vooral om de gezondheid van het hoornvlies te bewaken. Een nauwe samenwerking tussen optometrist en de oogarts is daarbij nodig. Bij Eye Care For You kunt u bovendien vertrouwen op een ruime ervaring in de medische toepassing van contactlenzen.

Heeft u last van droge ogen, maak dan vrijblijvend een afspraak bij Eye Care For You om uw ogen te onderzoeken, wij hebben een droge ogen plan, speciaal voor mensen met droge ogen. Download ons Droge Ogen Plan

Naar de winkel
Eyecareforyou-Artikel-afbeelding-home-V13-1

Top